Facings €160

De kosten voor facings worden vaak door de verzekering vergoed.

Gratis eerste consult.

Bel nu voor een afspraak: 020-6713886

Wat is een facing?

Soms kunnen tanden er minder fraai uitzien. Ze staan bijvoorbeeld scheef, zijn verkleurd of er zijn hoekjes van afgebroken. Met een zogenaamde facing is dat uiterlijk te verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt.

Composiet facing of porselein?

In onze kliniek worden uitsluitend composiet facings aangebracht. De voordelen ten opzichte van porseleinen facings zijn:

  • Weefselsparend (de tanden worden alleen iets opgeruwd, terwijl bij porseleinen facings veel meer tandweefsel verloren gaat)
  • Vaak vergoed door zorgverzekeraar
  • Aanzienlijk goedkoper dan porseleinen facings
  • In één zitting een stralende lach

Waar dient een facing voor?

Met een facing is het uiterlijk van een tand te verfraaien. Zo kan de vorm of de kleur van een tand worden veranderd. Met een facing kan de tandarts spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Hoe lang gaat een facing mee?

Een facing gaat ongeveer acht jaar mee, maar dit is ook erg afhankelijk van de manier waarop men er mee omgaat. Zo kan hij beschadigd raken door tandenknarsen of het gebruik van de voortanden als gereedschap. Een beschadigde facing kan altijd worden gerepareerd of worden vervangen. Door deze behandeling wordt de tand zelf niet beschadigd.

Hoe wordt een facing aangebracht?

Er wordt een dun laagje composiet op de tand aangebracht nadat deze eerst is opgeruwd. Vervolgens wordt het geheel hoogglans gepolijst en vormt de facing met de rest van het gebit een harmonieus geheel zodat hij niet van echt te onderscheiden is.

Kun je met een facing alles eten?

Ja. U kunt alles eten. Wat u echter moet vermijden is bijten op harde dingen als zuurtjes. Ook op bijvoorbeeld nagels of een pen bijten of met de tanden iets afscheuren, bijvoorbeeld plakband, is af te raden.

Heeft een facing extra onderhoud nodig?

Nee. Maar u moet zoals altijd uw gebit goed schoonhouden. Poets met een zachte tandenborstel. Gebruik regelmatig tandzijde om ook tussen de tanden goed schoon te maken.

Wat kost een facing?

In verband met het feit dat onze kliniek gespecialiseerd is in het aanbrengen van composiet facings kunnen wij zeer concurrerend werken. De kosten voor een facing bedragen ongeveer 160 euro per tand.

Verandering van vorm

Wanneer de vorm van een tand storend is, kan vaak op eenvoudige wijze met composiet de vorm van de tand veranderd worden, zodat de afwijking wordt gecamoufleerd.

Voor deze patiënt was de opening tussen haar voortanden al jaren een doorn in het oog. Met facings werd de opening gesloten.
diasteem-voor.jpg
diasteem-na.jpg

Verandering van stand

Naast verandering van kleur en vorm is het ook mogelijk om een standcorrectie van tanden uit te voeren met behulp van composiet. Vaak wordt ook een combinatie van deze veranderingen toegepast. Het fraaie van deze methode is dat er zeer tandsparend wordt behandeld.

Bij deze patiënt is het centrale spleetje tussen de boventanden op fraaie wijze gesloten door middel van facings.
stand1-voor.jpg
stand1-na.jpg

Het komt vaak voor dat men op een bepaalde leeftijd geen beugel meer wil, maar wel graag scheefstaande tanden recht willen hebben. D.m.v. composiet facings is dit mogelijk. Tevens kan tegelijk gekozen worden voor een lichtere kleur. Vooraf wordt de vorm, kleur en de stand besproken. De resultaten kunnen heel mooi zijn en het aanzicht van natuurlijke tanden geven. Het voordeel is dat u zich in één zitting van 2 à 3 uur laat voorzien van een nieuw uiterlijk.

Enkele voorbeelden hiervan zoals die door ons cosmetisch team zijn uitgevoerd ziet u in onderstaande afbeeldingen.
facings1-voor.jpg
facings1-na.jpg
facings2-voor.jpg
facings2-na.jpg

Facings na parodontale behandeling

De voortanden van deze patiënt waren ten gevolge van botafbraak (Parodontitis) in spreidstand gaan staan. Dit is zeer fraai gecorrigeerd door middel van facings. Bij deze patiënt zijn zowel de vorm als de stand van de tanden veranderd is het centrale spleetje tussen de boventanden op fraaie wijze gesloten door middel van facings.
stand2.1-voor.jpg
stand2.1-na.jpg
stand2.2-voor.jpg
stand2.2-na.jpg

Glazuurstoornis

Onderstaande patiënt lijdt aan amelogenesis imperfecta, een aangeboren glazuurstoornis waarbij de elementen door ons cosmetisch team zo zijn opgebouwd dat er sprake is van een fraai esthetisch resultaat.
stand3.1-voor.jpg
stand3.1-na.jpg
stand3.2-voor.jpg
stand3.2-na.jpg
stand3.3-voor.jpg
stand3.3-na.jpg
Bij onderstaande patiënten zijn diverse kleur -en standcorrecties doorgevoerd met behulp van facings.
stand4-voor.jpg
stand4-na.jpg
stand5-voor.jpg
stand5-na.jpg

Porseleinen kronen

In sommige gevallen is het niet meer mogelijk om een tand te voorzien van een facing. Dit gaat om tanden die erg veel restauratie behoeven. Een porseleinen kroon is in dit geval sterker. Een porseleinen kroon is niet van echt te onderscheiden. Het geeft een natuurlijk aanzien. De vorm, kleur en de stand zijn naar de wensen van de patiënt te vervaardigen.

Amsterdamse Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde en ImplantologiePraktijkSocial Media LinksFacebook paginaGoogle+ paginaLinkedIn pagina Video
Apollolaan 84
1077 BD Amsterdam


Erkend Implantoloog

LogoAmsterdamse Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde en Implantologie